Doorgaan naar artikel

Zakken met misvormde groente en fruit bij Lidl Spanje

Lidl gaat in zijn 650 winkels in Spanje een zak vol ‘misvormde’ groente en fruit verkopen voor € 3 om voedselverspilling tegen te gaan.

“De berg voedselafval terugdringen is een van onze eerste prioriteiten als het gaat om duurzaamheid”, zegt directeur verantwoord ondernemen Michaela Reischl.

‘Anti-verspillingszak’ eerst getest

Lidl España heeft de ‘anti-verspillingszak’ eerst enkele weken getest in ruim dertig filialen op de Canarische eilanden. Nu dat een succes is gebleken, breidt de discounter het project uit over heel Spanje. Dat past ook in de maatregelen om het grote verlies aan koopkracht in Spanje enigszins op te vangen. In dat kader wordt ook brood van de vorige dag verkocht met 50% korting en komt er 20% extra korting op verse producten die tegen de laatste vervaldag aan zitten.

De anti-verspillingszak is een goede stimulans voor de consument om elke dag groente en fruit te kopen

Lidl Spanje beoogt de hoeveelheid voedselafval tegen 2025 met 30% en rond 2030 met 50% terug te dringen. “Door preventie en met een betere planning en beheer in onze distributiecentra en winkels proberen we zoveel mogelijk te beperken dat we met overtollige versproducten komen te zitten. Bovendien is de anti-verspillingszak een goede stimulans voor de consument om elke dag groente en fruit te kopen”, aldus Reischl.

Share this

Afbeelding
Ruud Peijs

correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin