Doorgaan naar artikel

Zaadbedrijf Bejo neemt collega Agrisemen over

Zaadbedrijf Bejo in Warmenhuizen krijgt er 14 medewerkers bij en het personeel van zaadbedrijf Agrisemen in Breda heeft sinds gisteren te maken met 1.400 nieuwe collega’s. Dat komt omdat Bejo Zaden Agrisemen heeft overgenomen. Gisterenmiddag werden de daarvoor benodigde handtekeningen gezet door directeur Jack Burgers van Agrisemen en John-Pieter Schipper, CEO van Bejo.

De overname van Agrisemen valt te zien als een strategische stap, omdat Bejo Zaden hiermee een breed assortiment aan bladgewassen in haar programma krijgt. Dat programma gaat op termijn ook de merknaam Bejo dragen. Het overige assortiment van Agrisemen, met daarin onder andere spruitkool, spitskool en stokbonen, blijft onder de merknaam Agrisemen voorhanden.

Breda wordt veredelingsstation

Door de overname gaan er bij Agrisemen geen banen verloren. De vestiging van deze zaadfirma in Breda wordt verbouwd tot een volwaardig veredelingsstation van Bejo. In Nederland heeft Bejo naast de hoofdvestiging in Warmenhuizen nog vestigingen in Kessel en in Luttelgeest. Het assortiment voor de vollegrondsgroenteteelt omvat circa 50 gewassen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin