Woonunits plukkers bij kassen mag ondanks protest

07-06 | |
Archieffoto woonunits op teeltbedrijf. Foto: Stan Verstegen
Archieffoto woonunits op teeltbedrijf. Foto: Stan Verstegen

Plaatsing van woonunits in een u-vorm levert de minste overlast op voor de omgeving en privacy. Bezwaar daartegen wordt afgewezen.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Zeeland. Een buurtbedrijf heeft bezwaar tegen de vergunning voor woonunits op een aardbeienbedrijf in Dongen. Er zou bij de vergunning niet voldoende naar andere oplossingen zijn gekeken, maar de rechter noemt de alternatieve locaties van de woonunits geen betere alternatieven. Deze zijn niet haalbaar vanwege regels, het ontbreken van riolering of zijn remmend voor de productie. De gemeente Dongen mocht de woonunits daarmee op de locatie toestaan, ondanks dat deze dicht (5,75 meter) van de erfgrens met de eiseres afliggen.

Bezwaar tegen omgevingsvergunning

De zaak draait om een bezwaar tegen de verleende omgevingsvergunning. Het bedrijf met de vergunning heeft er een kassencomplex, trayvelden en loods en grenst aan het perceel met het bedrijf van de eiser in deze zaak, plus de bedrijfswoning. Ook het bezwaar dat de woonunits op de huidige plek te veel overlast zouden ervaren van geluid uit de kassen, is door de rechter terzijde geschoven.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer