Doorgaan naar artikel

Woontoren van 50 meter mag op oud-glasgebied

De Raad van State ziet geen wettelijke bezwaren voor plannen van een woontoren van 50 meter in een oud-glasgebied bij ’s-Gravenzande.

Dat blijkt uit een uitspraak na bezwaar en beroep van omwonenden. Zij zien dat de plannen voor woningbouw in het gebied Waelpark (700 woningen) tegen de omgevingsvisie van de gemeente Westland ingaat. Het gebied kenmerkt zich door glastuinbouw en landbouw, waarbij de nadruk ligt op het toevoegen van groen. Een woontoren van 50 meter is dan niet passend.

Omgevingsvisie maakt het mogelijk

Volgens de Raad van State is een gebouw van meer dan 10 bouwlagen mogelijk als aan de randvoorwaarden voor een kwalitatieve ruimte wordt voldaan. Per huishouden betekent dat het realiseren van 35 vierkante meter groen per huishouden en het realiseren van een klimaatadaptieve inrichting. Dat volgt uit de omgevingsvisie Westland, een nieuw ruimtelijke ordeningsinstrument dat recent is ingevoerd. De omgevingsvisie lijkt nieuwe ontwikkelingen te versnellen.

Waelpark is een gebiedsontwikkeling in ’s-Gravenzande, voorheen Het Nieuwe Water genaamd. Het projectgebied waar 65 hectare oud glas stond, wordt ontwikkeld tot 1.200 woningen en een ecologische zone.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin