Doorgaan naar artikel

Willen is kunnen

Gelukkig is er soms goed nieuws in dit slechte seizoen. De stichting STAP heeft het levenslicht gezien en doet onderzoek naar mogelijkheden van bundeling.

Da’s een goede zaak. Tegelijkertijd is een groep paprikatelers actief om eveneens tot bundeling te komen. Beide groepen hebben elkaar gevonden en trekken samen op. Ook dat is een goede zaak.
De zwartkijkers zullen zeggen: “alweer een poging. Waarom zou het nu wel lukken?”

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk simpel en komt nota bene van een bank. “Willen is kunnen”, zegt de Friesland Bank. Op vrijdag 19 februari vorig jaar is de APO Paprika gestrand. In de kern ontbrak de echte overtuiging en de echte wil bij de beslissers. Allerlei redenen werden aangevoerd waarom iets niet kan. Enkele jaren terug is FloraHolland gefuseerd met Bloemenveiling Aalsmeer (VBA). Hieraan zaten nogal wat haken en ogen. Bijvoorbeeld: stemt de NMa wel in? Na een eerste afwijzing zijn bestuurders en directie vol doorgegaan om alsnog toestemming te krijgen. Talloze andere obstakels werden opgeworpen.  Beide besturen en beide directies wilden de fusie vanuit de overtuiging dat dit het beste voor de leden is. En daarom kwam deze tot stand.

Willen is kunnen. Ik hoop en verwacht dat de wil er nu echt is!

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin