Doorgaan naar artikel

Willem Baljeu Koninklijk Onderscheiden

Burgemeester J. van der Tak van de gemeente Westland reikte op zaterdag 26 maart 2011 een koninklijke onderscheiding uit aan Willem Baljeu uit ‘s-Gravenzande.

Willem Baljeu ontving de onderscheiding behorende bij Officier in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van Frugi Venta. Tijdens de Algemene Ledenvergadering is hij tevens benoemd als Erelid van Frugi Venta en kreeg hierbij de Frugi Venta diamant opgespeld.

De uitreiking van beide onderscheidingen viel samen met het tienjarig jubileum van groenten- en fruithandelsplatform Frugi Venta. Sinds de oprichting in 2001 heeft Willem Baljeu met zijn sectorbrede visie veel invloed gehad op de ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan de verbetering van de concurrentiepositie van de ruim vierhonderd aangesloten handelsbedrijven. 

Willem Baljeu is tijdens zijn directeurschap van handelsplatform Frugi Venta, maar ook daarbuiten, van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van de groente -en fruitsector. Zo had hij een initiërende rol bij de toepassing van innovatieve ICT-oplossingen en het versterken van de logistieke dienstverlening. Ook is hij van grote betekenis geweest voor de voedselveiligheid en de promotie van groenten en fruit uit Nederland in binnen- en buitenland. Verder was hij nauw betrokken bij de netwerkorganisatie Greenport Holland en het platform Agrologistiek en bekleedde hij onder meer bestuursfuncties in het Productschap Tuinbouw, Platform Keteninformatie AGF, GroentenFruit Bureau, Kwaliteits Controle Bureau, Bedrijfschap Groothandel Groenten en Fruit en badmintonclub De Zeemeeuwen.

Bron: Frugi Venta

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin