Doorgaan naar artikel

Wifo heeft cameragestuurde sideshift

Wifo

De nieuwe sideshift met camera van Wifo

Machinefabrikant Wifo en precisielandbouwleverancier Doorgrond.nl hebben de DSD-Z 300 Smartshift ontwikkeld. Dat is een sideshift met camerabesturing speciaal voor schoffelmachines zonder eigen besturing.

Met de DSD-Z 300 Smartshift kun je op de centimeter nauwkeurig schoffelen, aldus de fabrikant. De smart sideshift beschikt over camerabesturing, waarmee het systeem op basis van verschillende groentinten of het RGB‑kleurprofiel planten van onkruid onderscheidt. Zo schoffelt het automatisch tot op de centimeter nauwkeurig van de plantrij.

De camera-apparatuur is afkomstig van Tillett & Hague. Daarvan betrekt ook het Britse Garford zijn camera-apparatuur. De DSD-Z-300 Smartshift is te combineren met elk type en merk schoffel.

€ 23.500

De sideshift met camerabesturing kost € 23.500. Daarmee is het systeem beduidend gunstiger qua prijs dan de concurrentie. Inmiddels is Wifo bezig met de bouw van de eerste 5 DSD-Z 300 Smartshifts.

Verbreding productpakket Wifo

Wifo bouwt al gewone sideshifts voor achter de trekker. Een sideshift met camerabesturing ontwikkelen was een logische stap om het productpakket te verbreden. Naast sideshifts bouwt het bedrijf onder andere kistenkantelaars, hefmasten, schuiven, en schepbakken.

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin