Wie wordt medewerker van het jaar?

10-01-2011 | |
Wie wordt medewerker van het jaar?

Uit de aanmeldingen voor de verkiezing Medewerker van het Jaar heeft de redactie van Groenten & Fruit drie topmedewerkers genomineerd. U kunt stemmen door te klikken op de link onderaan en de naam van uw favoriet naar ons te mailen.

Net als in 2010 kiezen de bezoekers van GFactueel.nl de tuinbouwmedewerker van het jaar, als opvolger van Martijn van der Drift van Greenco.

Brenda Kouwenhoven
De jongste genomineerde is Brenda Kouwenhoven. Brenda  is een tuindersdochter die zich in nog geen twee jaar tot een vaste waarde in het team van het GroentenFruit Bureau heeft weten op te werken. Zij coördineert een aantal campagnes, zoals die van de Dutch Specials, de vruchtgroentecampagne en de Duitse activiteiten van het GFB. Ze zorgt er onder meer voor dat op de juiste tijd op de juiste plaats voldoende manschappen én genoeg product van de juiste kwaliteit aanwezig is. Zij doet dat met humor en ze laat zich absoluut niet gek maken, aldus leidinggevende Auke Heins. Brenda is met haar 21 jaar het bewijs dat jongeren wel degelijk toekomst zien in de tuinbouw.

Mekki El Ouassaidi


Ruimschoots de oudste van de drie genomineerden is Mekki El Ouassaidi. Mekki is ongeveer 40 jaar werkzaam bij de familie Groenewegen (nu het bedrijf Greenbrothers in Zevenbergen). Hij heeft al voor pa Bert Groenewegen gewerkt en werkt nu bij de 3 zonen van Bert Groenewegen. Mekki heeft enorme ervaring in het oogsten van aubergines en weet alles over de plant. Heeft onze huidige klimaatmanager goede apparatuur nodig om te zien of het klimaat in de kassen goed is, voelt Mekki dat gewoon aan. Soms komt hij dan binnen en zegt : “De planten hebben het vandaag niet naar hun zin. Het is net iets te warm.” Onze klimaatmanager is altijd blij als Mekki deze waardevolle informatie geeft. ‘Opa Mekki’ wordt door iedereen gewaardeerd en kan het met jong en oud goed vinden. “In februari 2011 gaat Mekki met de VUT en het zou super zijn als hij nog een enorme waardering zou krijgen”, aldus P&O’er Anke van den Berghe.

Wilko Wisse


De bekendste van de drie genomineerden is Wilko Wisse. Wilko is de rechterhand van de gebroeders Van der Lans. Hijh werkt al bijna tien jaar bij Lans en heeft het bedrijf en hiermee ook FresQ en de rest van de sector vele malen positief in het nieuws weten te krijgen. Niet alleen de wijze waarop hij met collega’s omgaat, maar ook hoe hij met de maatschappelijke omgeving weet om te gaan zijn lovenswaardig. Het ene moment spreekt hij een groep Europarlementariërs toe, het volgend emoment staat hij op de werkvloer en steekt de hanhden uit de mouwen. “Bij een medewerker van ’t jaar denken we al snel aan mensen tussen de planten of in de pakloods, maar ook zonder mensen als Wiliko gaan we het in de toekomst niet redden. De nieuwe groep managers van bedrijven mag ook wel eens in het zonnetje staan”, aldus aanmelder Harald van Antwerpen van de gemeente Lansingerland.

Stem hier en vermeld in uw mail Brenda, Mekki of Wilko.

Vanaf elk mailadres kan maar één keer gestemd worden.

Gfactueel
Medewerker van het jaar
14-04-2011 | Opinie

Medewerker van het jaar

Nog een paar uur stemmen
17-01-2011 | Nieuws

Nog een paar uur stemmenBeheer