Doorgaan naar artikel

Westlandse verpakker peilt tevredenheid Polen

Foto: P. Looije Verpakkingen

Foto: P. Looije Verpakkingen

Sorteer- en verpakkingswerk saai? De honderden Poolse medewerkers van een groot Westlands verpakkingsbedrijf geven de werkgever een 8.

Dat het steeds moeilijker zou worden om Polen te vinden voor productiewerk in de tuinbouw is niet de ervaring van het Westlandse bedrijf P. Looije Verpakkingen. En sinds kort kan het verpakkingsbedrijf het vermoeden dat dat een kwestie van medewerkerstevredenheid is met cijfers staven. Een tevredenheidsonderzoek onder de 612 Poolse medewerkers leverde namelijk een rapportcijfer van 8,2 op.

280 medewerkers namen de moeite mee te doen aan het onderzoek door communicatiebureau Studio 0174. Ze lieten weten erg tevreden te zijn met het inwerken, de zekerheid van een vast aantal uren per week en beschikbaarheid van vervoer.

Aanvragen via Facebook

“Ik zou mijn werk zeker aanraden aan mijn vrienden”, meldt een van de medewerkers. En dat is goed nieuws voor P. Looije Verpakkingen, want het bedrijf werft de Polen in het land zelf. Piet Looije: “Tot op de dag van vandaag hebben wij gelukkig nooit moeite gehad met het werven van Poolse arbeidsmigranten. Medewerkers zorgen zelfs op eigen initiatief voor mond-tot-mondreclame. Ook krijgen wij via de Facebook-chat veel aanvragen binnen en het inschrijfformulier op de website wordt meerdere keren per week met succes ingevuld.”

Bewust alleen Polen

“We kiezen er heel bewust voor om alleen met Polen te werken”, zegt Robbin van Die van het Westlandse bedrijf. “We zijn tevreden met het arbeidsethos van de Polen en het communiceert ook goed; we hebben een aantal vaste Poolse leidinggevenden die de ploegen leiden en coördineren.”

Ook de afwisseling in het werk zou volgens Van Die wel een van de voordelige punten kunnen zijn bij het halen van een hoge werknemerstevredenheid. “We hebben ploegen rondlopen bij een flink aantal groentebedrijven in het Westland, Barendrecht, Rotterdam en Den Haag. Dat is heel dynamisch. De ene dag staan er ergens tien mensen in te pakken, de volgende dag zijn het er vijftig.”

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin