Doorgaan naar artikel

Westland wil onteigening kassen voorkomen

Foto: RBI

Foto: RBI

Na de zomer moet duidelijk zijn of alle Maasdijkse glaspercelen zijn opgekocht voor ontwikkeling van bedrijventerrein Honderdland 2.

Onderhandelingen tussen telers en ontwikkelaar HOC bevinden zich in een finale fase. Dat blijkt uit uitlatingen van wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland tijdens de gemeenteraadsvergadering maandag 27 juni. “De verwerving heeft heel nadrukkelijk onze aandacht. Er zijn al veel kavels verworven, en voor een aantal verwachten we dat er overeenstemming kan worden bereikt. Maar het kan ook zijn dat voor een aantal percelen niet het verschil tussen vraag en aanbod wordt overbrugd.”

Mogelijk zal de gemeente dan in september meewerken aan een onteigeningsprocedure. Duijvestijn: “We zullen dat dan wel uitermate goed willen motiveren en het uitgangspunt blijft dat de gronden via minnelijke schikking worden verworven.”

Belangrijk voor economie en werkgelegenheid

Duijvestijn onderstreepte tijdens de gemeenteraadsvergadering dat uitbreiding van het bedrijfsterrein uitermate belangrijk is voor de economische groei van Westland en werkgelegenheid. Voor de gronden van het bedrijventerrein is ook belangstelling van bedrijven buiten de agrologistieke sectoren. Er zullen zich dus ook bedrijven vestigen van buiten de tuinbouw of agribusiness.

Veel meer nodig om telers te verplaatsen

Het bestaande bedrijventerrein Honderdland wordt uitgebreid, waarvoor bedrijven worden uitgekocht door ontwikkelaar HOC. In zienswijzen die telers hebben ingediend voor een nieuw bestemmingsplan geven de tuinders aan dat er flinke ruimte zit tussen de uitkoopvoorwaarden en wat de telers nodig hebben om te verplaatsen. De telers hebben makelaarskantoor Vollebregt Barten ingeschakeld.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin