Doorgaan naar artikel

Westland wil met steun datagedreven telen versnellen

Gemeente Westland vraagt € 450.000 steun aan bij Metropoolregio Rotterdam Den Haag om een project met datagedreven telen op te zetten met de TU Delft.

De gemeente Westland is onderdeel van Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Greenport West-Holland. Namens die laatste poogt Westland ondersteuning te krijgen bij Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor het project ’Do IoT voor de Glastuinbouw’, waarbij IoT staat voor ‘Internet of Things’. Westland doet een aanvraag voor € 450.000 bij de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van de Metropoolregio.

De ondersteuning is voor een tweejarig programma waarin TU Delft, TNO, de fieldlabs Robohouse, Do IoT en Tomatoworld een intensieve samenwerking aangaan om innovaties in de glastuinbouw te bevorderen. Dat gebeurt door bedrijven te helpen met het ontwikkelen, testen en demonstreren van innovatieve sensorsystemen, robots en autonome voertuigen, die zonder hoogwaardige mobiele dataverbindingen niet mogelijk zijn, zo schrijft de gemeente.

Eerdere aanvraag voor datagedreven telen

In januari keurde de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) al een aanvraag goed van € 375.000 voor het toepassen van data, kunstmatige intelligentie (AI) en robotprojecten in kassen.

Met dat geld voor het project RoboCrops Vliegende Start kan robotisering en kunstmatige intelligentie voet aan de grond krijgen in de glastuinbouw. Zo wordt voor dit project een projectleider aangesteld die verbinding moet zoeken tussen de tech- en de teeltbedrijven. Ook deze aanpak Data Driven Ondernemerschap (DDO) is ontwikkeld door Greenport West-Holland.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin