Doorgaan naar artikel

Westland te traag met uitkopen telers

Image

De gemeente Westland stelt zich passief op bij het uitkopen van grondeigenaren voor de woningbouwlocatie Westlandse Zoom. Dat schrijft de fractie van GemeenteBelang Westland in vragen aan Burgemeester en Wethouders van het Westland.

De gemeente heeft het eerste recht van koop op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten. Maar de gemeente Westland hanteert volgens GemeenteBelang ‘een opmerkelijke strategie om niet tot zaken te komen’ met de grondeigenaren in het gebied. Alle communicatie vindt plaats via externe makelaars.

Om het proces vlotter te laten verlopen wil GemeenteBelang een aantal zaken in de openheid krijgen. Onduidelijk is of de grondeigenaren die geen lid zijn van de Belangenvereniging Westlandse Zoom een andere behandeling krijgen van de gemeente. Ook wil GemeenteBelang helderheid over de taakverdeling tussen de gemeente en het Ontwikkelingsbedrijf Westlandse Zoom.

Ombudsman
Al in 2009 hield de Nationale Ombudsman zich bezig met de manier waarop de gemeente de WVG in dit gebied toepast. In juli van dat jaar moest er voor grondeigenaren al duidelijkheid komen over aankoop óf de opheffing van het voorkeursrecht. Ook hierover heeft de gemeenteraad echter geen bericht meer ontvangen.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Ton van der Scheer

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin