Doorgaan naar artikel

Westland start aankopen voor grote tuinbouwcampus

De gemeente Westland wil met € 3,2 miljoen gebouwen kopen op een terrein waar een nieuw internationaal tuinbouwknooppunt moet komen.

De gemeenteraad moet beslissen over het krediet voor deze strategische aankopen in het ontwikkelgebied Flora Campus Westland in Naaldwijk. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied van ruim 20 hectare waar bedrijfsruimten, onderwijsgebouwen, onderzoeksfaciliteiten, (arbeidsmigranten)woningen en een groot centraal park moeten komen.

World Horti Center uitbreiden

Westland wil zo een internationaal kennisknooppunt helpen ontwikkelen voor bedrijven en kennisinstellingen in tuinbouwtechnologie gericht op digitalisering en robotisering. Op het centrum zal straks plaats aanbieden aan onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten, maar ook aan innovatieve bedrijven. Het gebied biedt nu al plaats aan het World Horti Center (WHC), dat sterk zal uitbreiden, en het startup centrum van Hortuslab. Ook wordt gewerkt aan ideeën voor de Kas van de Toekomst.

Stedelijk opgezet

De plannen hebben een accent op hoogbouw, vergelijkbaar met het hoofdkantoor van Royal Flora Holland, dat zelf ook een nieuw hoogwaardig logistiek centrum van 100.000 vierkante meter wil ontwikkelen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin