Doorgaan naar artikel

Westland boven bij TuinbouwOndernemersprijs

De Tuinbouw Ondernemersprijs 2020 gaat naar het Westland. Alle drie de finalisten komen uit dit glastuinbouwgebied.

De finalisten van de 34ste editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs zijn tomatentelersvereniging Prominent en SK Roses, allebei uit De Lier, en potplantenkwekerij Plantanious in Kwintsheul. Woensdag 8 januari 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Prominent kwart eeuw toonaangevend

Prominent is al een kwart eeuw lang een toonaangevende coöperatie van tomatentelers. Er zijn 29 aangesloten ondernemers aandeelhouder in het bedrijf. Prominent teelt dertien soorten tomaten op 420 hectare in Nederland, waarvan de helft belicht. Daarnaast is Prominent partnerships aangegaan met teeltbedrijven in Spanje en Marokko. Op jaarbasis worden 71 miljoen kilo tomaten verpakt voor ketenpartners en retailklanten en worden er meer dan 130 miljoen consumentenverpakkingen geproduceerd. Voor de afzet is Prominent aangesloten bij Coöperatie DOOR.

Tomatentelersvereniging Prominent is een van de drie finalisten in de strijd om de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. - Foto: Peter Roek

Tomatentelersvereniging Prominent is een van de drie finalisten in de strijd om de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. – Foto: Peter Roek

Rozenbedrijf met drie locaties

SK Roses in De Lier is een familieonderneming waar een nieuwe jonge generatie het bedrijf heeft overgenomen. Broers Marc, Bas en Tom Koene voeren de operationele leiding in het bedrijf, dat bestaat uit drie locaties met in totaal 65.000 vierkante meter glas waar jaarrond Avalanche rozen worden geteeld.

Plantentelende tweeling

De tweelingbroers Joost en Freek Jansen leiden Plantanious, een potplantkwekerij die al drie generaties in de familie is. De jonge ondernemers telen kamerplanten en bloeiende seizoensproducten onder 4,5 hectare glas.

De winnaar wordt op 8 januari bekend gemaakt op de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de sector in de Keukenhof. Begin dit jaar ging de prijs naar Anthura uit Bleiswijk.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin