Doorgaan naar artikel

Werkzoekenden zien kassen zitten

Van de 618 werkzoekenden uit de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Delft, die maandag een bezoek brachten aan het Westland, geeft 90% aan geïnteresseerd te zijn in een baan in de kassen.

Dat maakt vandaag de gemeente Westland bekend. Twee Westlandse uitzendbureaus, Tido Vesta en EG Personeelsdiensten, namen samen met Werkplein Westland het initiatief voor deze kennismaking, als vervolg op het deze winter door de gemeente Rotterdam gelanceerde plan om werkzoekenden actiever naar werk in de havens en in de kassen te sturen.
Vorige week maandag startte het project Westland heeft Werk met een voorlichtingsbijeenkomst, die ruim 1000 werkzoekenden uit de regio trok. Van de 618 deelnemers die afgelopen maandag mee gingen op de kennismakingstour willen er 560 een verder traject in gaan. Werkplein Westland is nu gestart met de eerste selectieronde op basis van belangstellingsregistratie en CV’s. Verwacht wordt komende week de eerste selectiegesprekken te gaan voeren. De bedoeling is om in eerste instantie  150 werkzoekenden te matchen met werkgevers.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Ton van der Scheer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin