Doorgaan naar artikel

Werkfruit extra gepromoot

Om de consumptie van groenten en fruit te promoten organiseert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds 31 mei de gezonderdag.

Samen met leverancier van werkfruit Vitamine Enzo wil dat fonds zo de aandacht vestigen op fruit op het werk. De actie volgt op de campagne van het GroentenFruit Bureau voor werkfruit. Deze week is de week van het werkfruit. Werkgevers en werknemers worden zo opgeropen te starten met werkfruit.

Uit voedselconsumptiegegevens blijkt dat van de volwassenen in Nederland maximaal 14 procent voldoende groente en maximaal 26 procent voldoende fruit eet, afhankelijk van de leeftijdsgroep. De recente voedselconsumptiegegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laten verder zien dat het percentage volwassen Nederlanders dat de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit eet het laagst is in de leeftijdsgroep van 19-30 jaar en het hoogst in de leeftijdsgroep van 51-69 jaar. Vrouwen eten over het algemeen meer fruit dan mannen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin