Doorgaan naar artikel

‘Weer eens de deur uit’

De Aardbeien Demodag mag dit jaar weer doorgaan. - Foto: Fotopersbureau Dijkstra

De Aardbeien Demodag mag dit jaar weer doorgaan. - Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Het einde van de zomer is weer in zicht. Dat betekent dat het meeste werk in de aardbeienteelt is afgevinkt en de zomervakantie er bijna op zit. Tijd voor de sector om er weer eens op uit te trekken.

Nou werkt het weer van de afgelopen weken helaas niet bepaald mee aan een zomers gevoel en zin om op pad te gaan. Tenzij het om een zakelijke uitstap gaat. Want dat ligt ook al lange tijd stil. Gelukkig mogen we inmiddels wel wat meer als het over corona gaat. Veel mensen zijn deels of volledig gevaccineerd en kunnen bijna als vanouds overal heen, zonder al te veel beperkingen.

En dat was precies waar ik als mede-organisator van de Aardbeien Demodag al bijna anderhalf jaar op wacht.

Groen licht voor evenement

Vorig jaar hebben we helaas moeten besluiten om een jaar over te slaan, omdat het gewoon onmogelijk was om het evenement te organiseren zoals we dat voor ogen hebben. Maar dit jaar hebben we wel groen licht gekregen als doorlopend evenement. Fijn, want het is ook gewoon wel weer eens prettig om je collega’s te spreken na zo’n lange tijd. Maar ook goed om weer eens direct te kunnen sparren met toeleveranciers en om volledig op de hoogte te zijn van de laatste onderzoeksresultaten. Dit alles komt binnenkort samen op de Aardbeien Demodag, want op vrijdag 3 september ‘mogen we weer’. En zelfs langer, want we starten al om 10.00 uur en gaan door tot het einde van de middag!

Aantrekkelijk en gevarieerd programma

We hopen deze editie dan ook veel telers, toeleveranciers en belangstellenden uit de aardbeiensector te verwelkomen in Horst (L.). Op de locatie van Limgroup strijkt dit keer het Demodag-circus neer en het is ons gelukt om hier een aantrekkelijk en gevarieerd programma met beursvloer neer te zetten. Ruim opgezet, met voldoende afstand van elkaar en zoveel mogelijk in de buitenlucht. Op een verantwoorde manier, maar wel droog mocht het weer eens niet meezitten. En als kers, of nee aardbei, op de taart heeft onze gastlocatie ook nog een en ander in petto deze dag.

‘Weer prettig om je collega’s na lange tijd te kunnen spreken’

Dus wie wel weer eens zin heeft in een uitstapje, vergeet de Efteling of Toverland, maar kom gewoon naar de Aardbeien Demodag! Vanwege de huidige regelgeving vragen we wel om je vooraf even aan te melden en bij binnenkomst een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs te laten zien. Meer informatie en aanmelden kan via www.zlto.nl/aardbeiendemodag/aanmelden-bezoekers. Tot binnenkort!

Beheer
WP Admin