Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We zijn niet gewend om vruchten van 32 gram te oogsten’

“De laatste loodjes vallen niet mee. Het vruchtgewicht is te laag geworden. We moeten er zelfs 1,5% ondermaatse tomaten afknippen”, zegt Erik Zwinkels van Zwinkels Tomaten in Naaldwijk.

Laatst geüpdatet:

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

“De laatste loodjes vallen niet mee. Het vruchtgewicht is te laag geworden. We moeten er zelfs 1,5% ondermaatse tomaten afknippen”, zegt Erik Zwinkels van Zwinkels Tomaten in Naaldwijk.

De laatste weken is de kastemperatuur verhoogd om de tomaten te laten afrijpen. Met een etmaal temperatuur van 18,5 tot 19 graden gaat dat vanzelf, daar is geen ethyleen voor nodig. Afgelopen dinsdag, 13 december, hingen er nog 2 trossen aan de plant van de onbelichte teelt van cocktailras Brioso. Eind volgende week is het gewas nagenoeg leeg geknipt. De late productie valt door het lage vruchtgewicht niet mee. “We zijn niet gewend om vruchten van 31-32 gram te oogsten.” Maar doordat er nauwelijks planten zijn uitgevallen komt de totale productie toch redelijk uit.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers