Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We zijn bijna al onze bataat al kwijt’

In oktober rooide Pieter Verschure al zijn bataat. Eind november heeft hij die vrijwel helemaal geleverd aan de industrie voor verwerking tot frites.
Met zo’n 35 ton per hectare lagen de producties bataat dit jaar niet al te hoog.  Foto: Bram Becks Fotografie

Met zo’n 35 ton per hectare lagen de producties bataat dit jaar niet al te hoog. Foto: Bram Becks Fotografie

In oktober rooide Pieter Verschure in de omgeving van Aarle-Rixtel al zijn bataat. Dat ging om zo’n 35 hectare. Tot zijn eigen verbazing heeft hij die eind november al vrijwel helemaal geleverd aan de industrie voor verwerking tot frites.

Verschure: “In de afgelopen jaren was het steeds erg moeilijk om de afzet geregeld te krijgen. Daardoor zijn we geleidelijk ook in areaal gezakt naar die 35 hectare de afgelopen twee jaar. Dat we een maand na het rooien bijna alles al kwijt zijn, dat heb ik dus nog nooit meegemaakt. Natuurlijk is het wel een positieve ontwikkeling die tot tevredenheid stemt als het om de vraag naar bataat gaat. Want met zo’n 35 ton per hectare lagen de producties dit jaar niet al te hoog. En als je dan naar het eindsaldo kijkt, dan is dat nog niet echt om over naar huis te schrijven. Wel denk ik dat we volgend jaar nu weer wat gaan uitbreiden.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers