Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We mikken op een mooie vlucht voor Pasen’

Frank Hereijgers in Lepelstraat start op 12 februari met het warm stoken van zijn asperge. “Ik wil een mooie vlucht hebben in de periode voor Pasen. We starten volgende week met het stoken in de doorteelt aardbeien, daar gaan de asperges dan in mee.”
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Frank Hereijgers in Lepelstraat start op 12 februari met het warm stoken van zijn asperge. “Ik wil een mooie vlucht hebben in de periode voor Pasen. We starten volgende week met het stoken in de doorteelt aardbeien, daar gaan de asperges dan in mee.”

Het retourwater van de aardbeien gaat via de condensor naar de asperges. “Dan zitten we op zo’n 30 graden, dat is een mooie temperatuur om de temperatuur in de rug boven de plant in een dag of tien op 18 à 19 graden te krijgen. Dat is de ideale temperatuur. Zeker bij Fortems moet het eigenlijk niet boven de 18 graden uitkomen, want die is al vroeger dan Backlim, maar die verwarmen we ook voor het eerst”, legt Hereijgers op 8 februari uit. “Fortems is bij hogere temperaturen ook gevoeliger voor losse koppen.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers