Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We kunnen bataat bijna jaarrond leveren’

Het leveren van bataat vanuit de bewaring zit er voor Pieter Verschure in Aarle-Rixtel op 21 januari voor die week weer op. “We leveren om de 14 dagen aan de verwerkende industrie. Meer hebben ze nog niet nodig, ze blijven wat afwachtend als het om bataat gaat.”
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Het leveren van bataat vanuit de bewaring zit er voor Pieter Verschure in Aarle-Rixtel op 21 januari voor die week weer op. “We leveren om de 14 dagen aan de verwerkende industrie. Meer hebben ze nog niet nodig, ze blijven wat afwachtend als het om bataat gaat.”

Aan een bedrijf dat friet kan snijden, vroeg Verschure om zo’n 5,5 ton bataat te verwerken tot friet. “Dat hebben ze voor mij gedaan en die friet heb ik door een bedrijf vervolgens laten bewerken zodat deze nu ‘afgezakt’ is in zakjes van 1 kilo. Die zijn verkocht aan een bedrijf dat daar in handelt.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers