Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We kijken terug op goed bataatjaar’

Half november zat alle bataat van Joep van de Bool in de bewaring in zijn nieuwe loods. Foto: Bram Becks

Half november zat alle bataat van Joep van de Bool in de bewaring in zijn nieuwe loods. Foto: Bram Becks

Eind augustus liet Joep van de Bool uit Neer weten dat het spannend werd of hij begin oktober de eerste bataat zou kunnen opslaan in zijn nieuwe loods. “Dat is gelukt, maar wel met kunst- en vliegwerk”, zegt hij op 11 november.

Van de Bool startte in de derde week van september met rooien. “In eerste instantie trapten we toen een beetje op de rem, aangezien de nieuwe loods nog niet helemaal af was. Daarbij moest het product eerst de oude bewaarcel in, voor een warmtebehandeling. Deze behandeling om de houdbaarheid en smaak te verbeteren, kon in de nieuwe loods nog niet. Vervolgens moest het behandelde product worden verplaatst naar de nieuwe loods. Het ging dus allemaal niet vanzelf. Maar inmiddels zit alle bataat in de bewaring. Op 12 oktober oogstten we de laatste knollen.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Lees meer over

Profielfoto van Joep van de Bool
Joep van de Bool

Teelt in het Limburgse Neer ruim 40 verschillende groentegewassen op een oppervlakte van ruim 50 hectare

Snel delen

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers