Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We hebben in april nog geen haast’

De maatschap van Matijs Beers (32) en zijn vader Peter in Marknesse teelt groente en fruit. De appel- en perenproductie wordt op de gangbare manier aangepakt, net als de bloemkoolteelt. De teelt van wittekool gaat gedeeltelijk gangbaar en gedeeltelijk biologisch, de teelt van spitskool is in zijn geheel biologisch.

Laatst geüpdatet:

01

01

De maatschap van Matijs Beers (32) en zijn vader Peter in Marknesse teelt groente en fruit. De appel- en perenproductie wordt op de gangbare manier aangepakt, net als de bloemkoolteelt. De teelt van wittekool gaat gedeeltelijk gangbaar en gedeeltelijk biologisch, de teelt van spitskool is in zijn geheel biologisch.

“We hebben een apart biobedrijf, met de huur van biologische grond en een aparte koelcel voor onze biologische producten”, licht Beers de bedrijfsopzet toe. De oogst- en verwerkingsapparatuur mag wel voor de bio- en gangbare producten gebruikt worden, mits de daarvoor door SKAL opgestelde hygiënerichtlijnen voor de bioproductie in acht genomen worden. De bloemkoolteelt is dus wel volledig gangbaar, vanaf de vroege teelt in het voorjaar tot eind november. “Voor winterbloemkool is het hier te koud.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers