Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We hebben de rabarber beregend wat we konden’

Zo’n zes weken zitten de planten voor de eerste ronde vervroegde rabarber bij Niek Gielens in Venray-Heide in de koelcel.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Zo’n zes weken zitten de planten voor de eerste ronde vervroegde rabarber bij Niek Gielens in Venray-Heide in de koelcel.

“Nog twee weken en dan gaan we ze inzetten”, laat Niek Gielens op 15 oktober weten. “De eerste week had de koelcel een storing, daarom koelen we nu een week extra om de koude-eenheden bij elkaar te krijgen.” Aan het einde van de maand rooit hij ook de planten voor de tweede ronde om in de koelcel te zetten. “De derde ronde moet in principe voldoende natuurlijke koude krijgen. Ik heb de thermometer alvast in de grond gestoken, maar de teller staat uiteraard nog op nul.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers