‘Waterbassin glastelers afkoppelen na brand Shell’

04-06-2014 | Laatste update op 12-09 | |
‘Waterbassin glastelers afkoppelen na brand Shell’

Teelt en afzet nemen voorzorgsmaatregelen na de brand bij Shell in Moerdijk, zolang niet duidelijk is of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Zo laat The Greenery weten dat glastelers in het gebied is geadviseerd het waterbassin af te koppen. Vandaag wordt regen verwacht, waardoor met die voorzorgsmaatregel risico’s relatief makkelijk worden verminderd.

Het GroentenFruit Huis laat weten dat het calamiteitencentrum actief is om informatie over de brand en de mogelijke gevolgen in beeld te krijgen. Dat is nu nog te vroeg. Vooralsnog lijken leden op eigen initiatief voorzorgsmaatregelen te nemen op basis van het eigen draaiboek.

Een intern crisisteam bij The Greenery heeft het draaiboek uit januari 2011 erbij gepakt toen de brand bij Chemie-Pack tot veel problemen leidde. Vooralsnog lijkt een vergelijking te ver gaan, maar The Greenery hanteert het draaiboek toch uit voorzorg. “Het is een geluk dat we het draaiboek nog hebben liggen. We weten wat toen de stappen waren die tot een goed resultaat leidden. Ondertussen houden we contact met de autoriteiten en het GroentenFruit Huis om mogelijk andere stappen te zetten. Dat is afhankelijk van metingen. We houden ook contact met vollegrondsgroentetelers en fruittelers. We hebben in beeld om welke telers het gaat”, laat de woordvoerder weten.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer