Doorgaan naar artikel

‘Wachten tot tomaten rood zijn’

De laatste komkommerteelt bij Ties Verbaarschot is redelijk naar zijn zin verlopen. Hij is daar tevreden over. Op 7 september hebben de komkommers plaats gemaakt voor een herfstteelt tomaat.

Als herfsttomaat is het ras Zezarr geplant. Er worden vijf trossen aangehouden. Op een andere locatie in Meijel staat nog een vier-trossen-teelt die op 13 september is geplant.

 

Haken zetten

“We hebben een goede plant thuis gekregen. Inmiddels zijn de kop en de dieven er uit. Deze week (week 43) hoeven we alleen nog troshaken vast te zetten, en dan kan het personeel met vakantie. Daarna is het wachten tot de tomaten rood zijn, en we kunnen beginnen met oogsten. Ik verwacht over 2,5 week te gaan plukken.” Bij de planten is alleen de onderste tros niet gehaakt.

 

Luchtig geteeld

Bij de klimaatregeling probeert Verbaarschot een etmaaltemperatuur van 16,5 graden Celsius te realiseren. “Dat valt niet mee. Zeker niet met het zachte weer van de afgelopen dagen.”

Er is tot nu toe heel luchtig geteeld. Als het kouder wordt, probeert hij dezelfde etmaaltemperatuur van 16,5 graden Celsius aan te houden. De dag/nacht-temperaturen staan nu nog op 16 en 14 graden Celsius ingesteld, maar dat gaat naar 18 en 16 graden.

Met de watergift probeert hij 30 procent drain te realiseren.

 

Wittevlieg

Bij de plagen blijft wittevlieg een aandachtspunt.  In de komkommerteelt was deze goed onder controle, maar nu steekt deze plaag meer de kop op. “Het is eigenlijk wel jammer dat zo’n herfstteelt te kort is, en vooral te koud, om biologie in te kunnen zetten.”

Share this

Afbeelding
Ties Verbaarschot

komkommerteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin