Doorgaan naar artikel

Waar een klein product groot in kan zijn

Tientallen jaren lang waren teelt en afzetzaken strikt gescheiden.

LTO Groeiservice deed de teeltzaken. De afzet was voor de afzetorganisaties. Bij de één spreken over het ander leverde minimaal gefronsd,e wenkbrauwen op, maar vaak ook irritatie. ‘Thijs, wij gaan daar niet over, wij doen de teelt’.

De laatste jaren is de krampachtige scheiding gelukkig wat verdwenen maar dat het nog veel strakker en beter gestroomlijnd kan, bewijst het Landelijk Aubergine Netwerk. 

Sinds twee maanden zijn alle activiteiten voor de Nederlandse aubergine verenigd in het Landelijke Aubergine Netwerk. Een klein bestuur stuurt twee werkgroepen aan. Dat zijn de werkgroep Teelt (de Landelijke gewascommissie) en de werkgroep Kwaliteit, Afzet en Promotie ( A8).

De voordelen zijn duidelijk. Geen overlap in activiteiten, efficiëntere organisatie en betere afstemming. Bovendien is de betrokkenheid van de ondernemers groot. Dat is altijd de basis van succes. Mooi om te zien hoe Johan Groenewegen (vanuit Purple Pride) en Arwin Valkenburg de kar trekken en dat ook de meeste  andere telers dicht betrokken zijn. Waar een klein product groot in kan zijn.

Vergeet ik nog wat? O ja, alle auberginetelers doen mee en betalen mee…

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin