Doorgaan naar artikel

VVD zet tuinder centraal

Fractievoorzitter Stef Blok van de VVD stelt tuinders centaal in zijn betoog tijdens de algemene beschouwingen over de miljoenennota en de begrotingen van de ministeries.

Blok benadrukt dat beslissingen die in Den Haag worden genomen de ondernemers direct raken. ”Als we hier kiezen voor hogere energiebelastingen, zoals de linkse partijen willen, worden de bloemen van de tuinder te duur en verdwijnen de banen van zijn werknemers”, geeft Blok als voorbeeld.

Infrastructuur
Ook investeringen in wegen zijn volgens Blok nodig om ervoor te zorgen dat de tuinder zijn product bij de afnemer kan krijgen. ”De tuinder en zijn werknemers hebben rechtstreeks belang bij de scherpe koers die dit kabinet in Europa vaart. Als Zuid-Europese landen ongecontroleerd uit de Euro zouden vallen, valt de export naar deze landen weg, omdat de bloemen dan onbetaalbaar worden.”

Eurocrisis
Blok wijst erop dat tuinders als zakenmensen weten dat je bovenop je geld moet zitten en kritisch moet zijn naar klanten die niet of altijd te laat betalen. Een zelfde opstelling is volgens Blok gewenst bij de opstelling in de Eurocrisis. ”Landen krijgen een duidelijke keuze. Of je houdt je aan de afspraken, of er volgen direct stevige sancties”, aldus Blok.

Bron: AgD.media.nl

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin