Doorgaan naar artikel

VVD: Snel meer bedrijventerreinen Westland

Foto: Westland. Waar nu kassen staan, komt uitbreiding van het terrein Honderdland.

Foto: Westland. Waar nu kassen staan, komt uitbreiding van het terrein Honderdland.

Bestaande Westlandse bedrijventerreinen ABC Westland en Honderdland hebben op korte termijn behoefte aan realisatie van extra ruimte.

Dat signaal vangt VVD Westland op in de markt. De groei is nodig voor agrologistieke bedrijven als handel, verpakkings- en transportbedrijven voor versproducten. De omzet van deze bedrijven is nu al groter dan de productietuinbouw, stelt de VVD. Bestaande agrologistieke bedrijven in het Westland breiden uit, maar er zou ook interesse zijn van internationale bedrijven om zich te vestigen in Westland, stelt de VVD.

De VVD vraagt het college of zij nu – samen met het agrologistieke bedrijfsleven – actie wil ondernemen om de komende jaren voldoende ruimte te reserveren en te realiseren. Daarmee kan het voorkomen dat bedrijven en werkgelegenheid Westland verlaten.

De gemeente Westland werkt al jaren aan uitbreiding van Honderdland. Voor de tweede fase wordt een verbindingsweg voorbereid waarvoor Westland twee glastuinbouwbedrijven zal uitkopen. Deze stap wordt deze week in de Westlandse politiek mogelijk gezet.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin