VVD, CDA en SGP boos over uitspraken Van Dam

22-05-2016 | Laatste update op 13-09 | |
VVD-Kamerlid Helma Lodders: "Dit is echt de wereld op zijn kop!"</p> <p><em>Foto: Roel Dijkstra</em>
VVD-Kamerlid Helma Lodders: "Dit is echt de wereld op zijn kop!"

Foto: Roel Dijkstra

Kamerleden van VVD, CDA en SGP reageren kritisch op uitlatingen van staatssecretaris Martijn van Dam in een interview in NRC.

In het interview, dat gaat over zijn visie over het nieuwe Europees landbouwbeleid, zegt Van Dam dat hij er niet zit voor de boeren. Dat is bij de Kamerleden in het verkeerde keelgat geschoten.

Debat en Kamervragen

VVD-Kamerlid Helma Lodders vraagt een debat aan over de uitspraken van Van Dam. “Een staatssecretaris van landbouw die zegt ‘ik zit hier niet voor de boeren’, dat is echt de wereld op zijn kop!”, reageert Lodders. “Onze Nederlandse boeren zorgen ervoor dat wij iedere dag kwalitatief goed en betaalbaar voedsel op ons bord hebben. Veel mensen verdien hun brood in deze sector. Ik ben benieuwd hoe Van Dam gaat uitleggen hoe hij denkt de belangen van de landbouwsector te kunnen dienen als hij dit soort uitspraken doet”, zegt Lodders.

Kamerleden reageren via Twitter

CDA-Kamerlid Jaco Geurts reageert via Twitter dat hij Kamervragen heeft gesteld naar aanleiding van de uitlatingen van Van Dam in NRC. “Het kabinet laat boeren steeds verder in de steek”, vindt Geurts.

Elbert Dijkgraaf (SGP) twittert: “Een staatssecretaris van landbouw die er niet voor de boeren zit. Brrrrrrr”. Dijkgraaf vindt de grootste misser van Van Dam gebrek aan aandacht aan het verdienmodel. “Geef boeren een eerlijke prijs en breek ongelijke macht op de markt”, aldus Dijkgraaf.

PvdA-Kamerlid Henk Leenders staat achter zijn partijgenoot: “Mooi interview met Martijn van Dam in NRC. Perspectief voor boeren die vooruit willen”, twittert hij.

Vermaas
Mariska Vermaas parlementair verslaggever


Beheer