Doorgaan naar artikel

‘Vrouw vaker bedrijfsopvolger?’

Het aantal vrouwelijke bedrijfsopvolgers lijkt te groeien. Wordt de vrouw de baas op het bedrijf?

Eureka … ze hebben het licht gezien! Jullie ook, heren van Groenten & Fruit? In een andere agrarisch gerelateerde krant hebben ze een onderzoek verricht naar vrouwelijke bedrijfsopvolgers. Voorzichtig koppen ze op de voorpagina van die krant ‘Boerin vaker de baas op boerderij’ om vervolgens in de special verder te gaan met ‘Boerin wordt baas over de boerderij’.

Discussies

Kijk, jullie mannen denken al jaren dat jullie het hoofd zijn, maar vergeet niet dat wij vrouwen de nek zijn en dus bepalen waar jullie naartoe bewegen. Jullie klagen wel altijd dat wij vrouwen niet zo moeten piekeren en dat we rustig moeten doorslapen, maar als wij onze problemen niet mee naar bed mogen nemen, waar slapen jullie dan? En – het is nou eenmaal zo – wij worden volwassen, maar jullie heren hebben daar blijkbaar heel veel moeite mee. Jullie zullen altijd jongens blijven, alleen word jullie speelgoed duurder.

Ik weet het, dit leidt altijd tot discussies. Maar weten jullie dat wij helemaal nooit discussies aangaan? Wij leggen alleen maar uit waarom we gelijk hebben. En natuurlijk praten we tegen onszelf, we hebben een advies van een expert nodig.

In een goed huwelijk heb je altijd iemand die gelijk heeft en de ander is de echtgenoot

Zwaar beroep

Het is dus helemaal niet zo verwonderlijk dat het aantal vrouwelijke bedrijfsopvolgers toeneemt. Blijkbaar word de agrarische sector steeds minder tot een zwaar beroep bestempeld. Vergelijk het met bevallingen: als mannen kinderen moesten krijgen, dan was de wereld enkele eeuwen geleden al uitgestorven geweest. Nee, alle gekheid op een stokje: in een goed huwelijk heb je altijd iemand die gelijk heeft en de ander is de echtgenoot.

In deze tijd van corona wil ik toch nog een waarschuwing afgeven aan de jonge dames. Kom je een man tegen met glinsterende ogen, mooi vochtige lippen en een heet lijf? Pas dan op, dat exemplaar heeft de griep.
Rest mij nog jullie allen een heel goed en gelukkig en winstgevend en gezond 2021 toe te wensen. En dat wij, telers van groenten en fruit, gezien mogen gaan worden als de apotheek van de toekomst.

Share this

Jolanda Nooijen
Jolanda Nooijen

vollegrondsondernemer

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin