Vroegste bloemkool extreem vroeg in de grond

18-02-2014 | Laatste update op 14-09 | |
Vroegste bloemkool extreem vroeg in de grond

Misschien zijn er bloemkooltelers die nog eerder zijn gestart, maar voor Theo en Hans Vlaar in Andijk is 17 februari voorlopig de vroegste plantdatum.

Ze zijn maandag begonnen met het ras Viviane, dinsdag gevolgd door het ras Easytop. “In het verleden zijn we eens op 19 februari begonnen met planten, maar het kan dus nog vroeger”, aldus Theo Vlaar, die tegelijk opmerkt dat het overgrote deel van de percelen in de omgeving nog kampt met ‘wateroverlast’. “We zitten toevallig op droog stukje grond: heel mooi, maar we vinden het eigenlijk een zandbak.”

Door de milde winter zijn de planten al goed op lengte, daarom zijn de planten al een week geleden uit de kas gereden. “Zoals je dat op veel andere plekken ook ziet.”

De plantsels gaan voor een deel onder Agrocover-gaasdoek, en voor een deel onder vliesdoek dat is verstevigd met een soort gaas. (CAV-Agrotheek). “Het is duurder, maar ook een stuk steviger. In het normale vliesdoek zitten het tweede gebruiksjaar altijd al een hoop scheuren, ik ga ervan uit dat dit verstevigde doek langer heel blijft.”

Stallen
Joost Stallen redacteur vollegrondsgroenteteelt
Meer over


Beheer