Doorgaan naar artikel

Vrijstelling Tracer tegen suzuki-fruitvlieg

Image

Het insecticide Tracer heeft per direct een tijdelijke vrijstelling gekregen voor de bescherming van de teelt van onbedekte aardbeien (in bedekte teelten was het al toegelaten), bessen, bramen en frambozen tegen de suzuki-fruitvlieg.

De vrijstelling geldt tot 29 oktober 2013. Het middel mag in aardbeien maximaal drie keer in een teelt worden ingezet, alleen na zonsondergang en niet in bloeiende gewassen. Dat maakt de behandeling in aardbei lastig in het begin van junidragerteelten en in teelten met doordragers. In bessen, bramen en frambozen geldt een maximum van twee behandelingen.

 

In Nederland zijn de eerste suzuki-fruitvliegen in 2012 gevangen. In Zuid-Europa komt dit insect al langer voor en geeft ook dit jaar weer forse schade. In 2013 zijn midden augustus in het monitoringsnetwerk van PPO fruit en NFO de eerste suzuki-fruitvliegen in Nederland gevangen. Sindsdien is een sterke toename van de vangsten vastgesteld. De verwachting is dat in de aankomende weken de populatie verder zal toenemen en op diverse plaatsen schade gaat ontstaan.Bekijk in onderstaande PDF het wettelijk gebruiksvoorschrift.

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin