Doorgaan naar artikel

Vrijstelling AATerra komkommer

Foto: Ton van der Scheer

Foto: Ton van der Scheer

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor AATerra ME in komkommer, tegen schade door pythium.

De vrijstelling van AATerra biedt een oplossing voor de beheersingsproblemen door pythium in de teelt van komkommer. Deze vrijstelling op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden is vandaag (12 juni) gepubliceerd in de Staatscourant en gaat in op 13 juni 2017. De toepassing van AATerra dreigde tijdelijk weg te vallen voor komkommer.

AATerra

“Voor komkommertelers is het ontzettend goed nieuws dat AATerra nu beschikbaar is voor de beheersing van pythium. De landelijke commissie Komkommer heeft hard gewerkt aan dit dossier, met als resultaat dat AATerra deze zomer toch inzetbaar is”, meldt Corné Stouten, contactpersoon Plantgezondheid namens de landelijke commissie Komkommer van LTO Glaskracht Nederland.

De vrijstelling is tot stand gekomen dankzij inspanningen van deze commissie en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland. De gewascoöperatie komkommer heeft de kosten van de vrijstellingsprocedure mede gefinancierd.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin