Doorgaan naar artikel

‘Vreselijk veel praten over huisvesting’

Wij telen een redelijk duur product dat zeker niet tot de eerste levensbehoefte behoort, en toch gaat de verkoop van onze rode bessen best redelijk goed. De kwaliteit van de bessen is supergoed en dus is het sorteren geen probleem en kunnen we alles goed invullen.

Gelukkig hebben we personeel genoeg, maar het is wel steeds lastiger om goed gemotiveerd personeel te krijgen, wat ook meeweegt voor de kostprijs, die net als bij iedereen ook bij ons enorm is gestegen.

Bezig met huisvesting

Deze winter gaan we bezig met de huisvesting. Afgelopen jaar ging het net, maar het zal anders en beter moeten. We willen wel, maar ook de gemeente zal daar in mee moeten gaan en dat is vaak een probleem. Dat betekent vreselijk veel praten. Eerst met de ambtenaren en daarna komt de buurtparticipatie en gaan we alles nog eens dunnetjes overdoen en in januari treedt de nieuwe Omgevingswet in werking en wat houdt dat voor ons weer in.

En of die wet nou toch weer wordt uitgesteld en wel of niet doorgaat, sowieso heb je meestal nog wel een paar bezwaren als je als ondernemer iets wilt bouwen. Dus weer praten met de bezwaarmakers en zo kan alles bij elkaar wel even duren.

Ruimte om te beseffen dat we een prachtig beroep hebben

Dan is het weleens lastig om positief te blijven. Maar er zijn ook veel mooie dingen waar we aan voorbij gaan: prachtig weer bijvoorbeeld om veel buitenwerk te doen. Daar lopen we al ver vooruit op onze werkzaamheden, en zo buiten werkend kun je je hoofd leegmaken en is er weer ruimte om te beseffen dat we wel een prachtig beroep hebben.

Het snoeiseizoen staat zo weer voor de deur, en voor je het weet zit het jaar er weer op en hebben we als ondernemers allemaal volgend jaar weer nieuwe kansen.

Share this

Afbeelding
Anton van Garderen

zachtfruitteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin