Doorgaan naar artikel

Voorjaarszonnetje

Image premium

De lente is officieel begonnen en dat gaat ook nog eens gepaard met een heerlijk voorjaarszonnetje.

We hebben er lang naar uitgekeken met zijn allen, maar dan gebeurt ook weer wat.  De groentemannen en -vrouwen snakken (net als de consument) ieder jaar weer naar dit moment.

De wereld ziet er ineens anders uit, de bomen beginnen weer groen te worden, planten lopen uit, de mensen worden gewoon weer vrolijker en krijgen meer energie en dat allemaal door de speling van de natuur. En daar moeten we natuurlijk wat mee doen.

Voor de groenteman het moment om weer eens goed te laten horen en zien dat hij er is en waar hij voor staat. Er komt weer steeds meer Hollands product, de vraag naar salades gaat weer toenemen en de voorbereidingen voor de barbecue komen alweer op gang. Verras uw klanten (en natuurlijk potentiële klanten) en speel in op de veranderende vraag.

Er is vraag naar lekkere en vooral ook gezonde producten en wij hebben er een winkel mee vol liggen. Laat dat ook zien en proeven aan uw klanten. ADN heeft onlangs het project bio- en streekproducten gelanceerd en met succes. Voor leden van ADN hebben we een prachtig starterspakket samengesteld met posters, receptenflyers, een handleiding en een groot spandoek voor aan de gevel.

De cursus voedingsadviseur is een succes. De reacties zijn goed en is direct te gebruiken richting uw klanten. De consument wil meer over het product weten, de smaak is belangrijk, maar wat erin zit en waar het allemaal goed voor is, is tegenwoordig net zo belangrijk. Dat je ook nog weet te vertellen waar het product vandaan komt en wat je er allemaal mee kunt doen, maakt de informatievoorziening compleet en exclusief voor jou als groenteman. Deze informatie, die in een persoonlijk contact met de klant wordt overgebracht, maakt van de groentewinkel een uniek verkooppunt en onderscheid u van de supermarkt.

Kortom, er is vast nog veel werk te verrichten. Ik wens u daar alle succes mee! Informatie of ondersteuning nodig, neem dan vooral contact op met ADN, de branchevereniging voor de groenteman.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin