Doorgaan naar artikel

Volume-ontwikkeling Greenery blijft achter

In de eerste vier maanden van dit jaar is de volume-ontwikkeling bij The Greenery achtergebleven. Dat geldt voor vollegrondsproducten en kasgroente, stelt de woordvoerder in een toelichting.

Het is de late start van het seizoen die bij vollegrondsgroente heeft geleid tot de tegenvallende volumeontwikkeling. Hoe sterk de daling is, kon de woordvoerder niet zeggen.

Een lagere lichtopbrengst in het vroege voorjaar beperkte de volumes bij vruchtgroente nog, maar The Greenery verwacht dat in het verloop van het seizoen een inhaalslag mogelijk is, met name in de tweede helft van het jaar.  Topman Philip Smits heeft de resultaten van het kernbedrijf zelf toegelicht in afdelingsvergaderingen.

Voor de coöperatie Coforta heeft het bestuur een aantal aanpassingen in voorbereiding. De coöperatie heeft veel minder leden dan bij de start en werkt veel landelijker. In het ledenblad Coforta Magazine schrijft de coöperatie dat de Ledenraad gehandhaafd blijft, maar dat de jongerenraad deels wordt losgekoppeld van de Ledenraad. De leden behouden tijdens de nieuwe ledenvergadering hun stemrecht op basis van omzet. Het voorstel is om in de Ledenraad hoofdelijk te stemmen.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin