Vollegrondsgroente.net trekt het veld weer in

11-06-2020 | Laatste update op 03-08 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Woensdagavond 10 juni organiseerde Vollegronsgroente.net haar eerste veldbijeenkomst sinds corona haar intrede deed.

De bijeenkomst was alleen toegankelijk voor leden van vollegrondsgroente.net. Van tevoren opgeven was verplicht en het maximale aantal deelnemers stond op dertig personen. Het ging om een bijeenkomst over bloemkool. Bij PN Slagter in Andijk lag een proef met diverse rassen in 4- en 6-centimeterpotten en in 96-trays. Eén vertegenwoordiger per zaadfirma was uitgenodigd om een toelichting te geven omtrent de eigen rassen, daarnaast waren twee vertegenwoordigers van de vakpers aanwezig.

Bij PN Slagter in Andijk lag een proef met diverse rassen in 6-centimeter potten en in 96-trays. - Foto: Stan Verstegen

Bij PN Slagter in Andijk lag een proef met diverse rassen in 6-centimeter potten en in 96-trays. – Foto: Stan Verstegen

Meer bijeenkomsten

Het maximum van dertig personen werd niet overschreden en de deelnemers hielden zich aan de RIVM-richtlijn van 1,50 meter afstand, hoewel dat niet altijd meeviel. Voor de komende tijd staan weer meer veldbijeenkomsten op de planning, waaronder rassenvergelijkingen in bloemkool. Uiteraard is ook bij deze veldbijeenkomsten het coronaprotocol van toepassing.

Overzicht rassen

Op het proefveld waren de volgende rassen te zien. Abeni en SV 5777 (Bayer), Sevilla en Alcala (Bejo Zaden), E. 692 en Elintos (Enza Zaden) en Solida en Tirza (Hazera). Verder Arienzo, Prudentia en RZ 26-194 van Rijk Zwaan, Alston van Sakata en een reeks rassen van Syngenta: Easytop, Easytron, SGC 1011, Speedstar, Aerospace, Ansari, Bering, Cleozil (2101) en Guideline. Niet alle rassen zaten in beide planttypen in de proef.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer