Doorgaan naar artikel

Vogelaar voegt zich in Fruit Tech Campus

Foto: Van Assendelft Fotografie

Foto: Van Assendelft Fotografie

AH-leverancier Vogelaar Vredehof sluit zich aan bij Fruit Tech Campus, het Betuwse onderwijsproject gericht op innovatie.

Vogelaar steekt daarvoor middelen en kennis in het project dat eerder dit jaar werd opgestart door onderwijsinstellingen Helicon en Aeres. Het beroepsonderwijs moet daardoor op alle niveaus worden vernieuwd en verbeterd. Voor Aeres, dat ook onderwijs geeft op hbo-niveau, is fruitteeltonderwijs nieuw. Al eerder steunden FruitMasters, machinebouwer Greefa, trekkerleverancier Abemec, Rabobank en Van Doorn Uitzendbureau het initiatief. Fruit Tech Campus richt zich op teelt, techniek, big data en robotisering.

Proeftuin

In het project is ook de Proeftuin Randwijk betrokken. Vogelaar was al aangesloten bij de proeftuin in Randwijk, waar het biologisch ras Natyra als gangbare variant wordt getest. Dat ras komt later dit jaar in de schappen van Albert Heijn onder een eigen clubrasnaam.

Proeftuin Randwijk zal ingezet worden voor onderzoek door studenten. Op korte termijn zullen de partners ook hun eigen faciliteiten, zoals democentra en proeftuinen, toegankelijk maken voor praktijkleren en onderzoek binnen het onderwijs.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin