Doorgaan naar artikel

Vogelaar met belang in Stoker naar jaarrond biofruit

Foto: Groenten & Fruit

Foto: Groenten & Fruit

Hardfruitleverancier Vogelaar Vredehof heeft een belang genomen in Stoker Holland, een kleine afzetpartij in biologisch fruit in Biddinghuizen.

Stoker Holland gaat verder onder de naam Stoker Vogelaar. Of het om een meerderheids- of minderheidsbelang gaat, wil directeur Kees Vogelaar van Vogelaar Vredehof niet zeggen. Vogelaar Vredehof is leverancier van het hardfruit van Albert Heijn en het doel van Vogelaar is meer biologisch fruit aan zich te binden.

Stap naar jaarrond biofruit leveren

“Het doel is jaarrond biologisch fruit te kunnen leveren. Nu is dat aanbod nog niet jaarrond voorradig. We kunnen bijvoorbeeld het biologische ras Natyra meer stimuleren op deze wijze, of andere rassen,” zegt Vogelaar.

Telers stimuleren om te schakelen naar biologisch

Daartoe stimuleert Vogelaar ook gangbare telers om te schakelen. De stap is evenwel een lastige, die telers niet makkelijk nemen. Toch ziet Vogelaar het biologische aanbod stijgen door omschakelaars. Dat fruit zit in de ‘pijplijn’.

De vergelijking met Fruit Farm gaat niet helemaal op, stelt Vogelaar. Fruit Farm is ook AH-leverancier en nam vorig jaar Hartman over om de biologische productie van glasgroente te vergroten. “Dat ging om productie, deze deelname gaat om een belang in een afzetorganisatie.”

Beheer
WP Admin