Doorgaan naar artikel

Voetbalclub Brugge verkoopt lokale groente en fruit

Voetbalclub Brugge

Foto: Canva

Voetbalclub Brugge in België gaat lokaal geteelde groente en fruit verkopen aan stadionbezoekers na iedere thuiswedstrijd.

De actie heet ‘Boeren voor Boeren’. Het boer zijn is een eerlijk beroep, stelt Club Brugge op de website. “Maar het is ook een hard beroep. We gaan elkaar helpen. Daarom lanceert Club Brugge ‘Boeren voor Boeren’. Een groentebox, geteeld door lokale boeren. Gezonde voeding voor onze fans en een eerlijk verkoopkanaal voor onze lokale boeren.”

‘Boeren voor Boeren’

De geuzennaam voor Club Brugge is Boeren, net als overigens voor voetbalclub De Graafschap in Nederland. Daarom heet de actie ‘Boeren voor Boeren’. De actie is opgezet samen met de Belgische Boerenbond.

Iedere fan van Club Brugge kan een groentebox bestellen op een aparte website (boerenvoorboeren.be). De box kost € 15. Afhalen kan na iedere thuiswedstrijd van Club Brugge vanaf 19 oktober. De groentebox bevat zes tot zeven seizoensgebonden soorten groente en fruit die worden geselecteerd door groothandelsbedrijf Fast & Fresh en die zijn geteeld door boeren in West-Vlaanderen. De box moet minstens 24 uur voor de wedstrijd worden besteld en kan niet meegenomen worden in het stadion.

Beheer
WP Admin