Doorgaan naar artikel

‘Vluchtelingen aan het werk’

Het voorjaar is weer in volle gang en de droogte zorgt al voor wat zorgen. Desalniettemin zijn de bessen uitgebloeid en zien we uit naar een mooie volle oogst. Dus zijn we ook weer volop bezig met de werving van oogstmedewerkers.

Mannen en vrouwen die we ook allemaal op een nette manier willen huisvesten. Dat wil zeggen: liefst met niet meer dan 2 op een kamer én met voor iedereen een hele goede wifi-verbinding. Dat zijn de eerste vragen die ze hebben.

Opvang

In contact met de gemeente over die huisvesting van ons merken we dat ze het er vooral erg druk hebben met de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Daar kunnen we elkaar dan zomaar ineens goed vinden en komt er meteen een goed gesprek op gang. Wij kunnen immers zorgen voor ruimte en werk.

Het is een groot probleem om voor alle medewerkers die we willen aanmelden voor een BSN-nummer, een afspraak te maken bij de overheid

Makkelijker personeel gevonden

Zeker, maar gezinnen met kinderen onderbrengen is wel iets anders dan alleen mannen of vrouwen. Toch merken we dat we dit jaar toch wat makkelijker aan personeel kunnen komen. Van de eerste 6 vluchtelingen die we gehuisvest hebben, zijn er nu 2 bij ons aan het werk en zijn de anderen werkzaam in de horeca. Ondertussen hebben we ook mensen aan het werk die elders gehuisvest worden.

Wel is het een groot probleem om voor alle medewerkers die we willen aanmelden voor een BSN-nummer, een afspraak te maken bij de overheid. En als je dan een afspraak hebt, is het vaak een heel eind weg.

Moeilijke wegen brengen je op de mooiste plaatsen

Creativiteit en inzet

Maar gelukkig merken we ook dat onze eigen jeugd bereidwillig is om de handen uit de mouwen te steken. Ook die melden zich weer aan en stappen aan het einde van de dag gewoon op de fiets om thuis te gaan eten en slapen.

Echt eenvoudig wordt het nooit, maar met de nodige creativiteit en inzet gaat het zeker weer lukken. En zoals er geschreven staat: “moeilijke wegen brengen je op de mooiste plaatsen”.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anton van Garderen

zachtfruitteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin