Doorgaan naar artikel

‘Vierkant zaaien en dwars schoffelen’

Met het programma GEOseed van mechanisatiefabrikant Kverneland is het mogelijk om via RTK-GPS exact in vierkants- of in driehoeksverbanden gewassen te zaaien.

Elk zaadje krijgt met deze zaaimethode een eigen GPS-positie. Daardoor is het onder meer mogelijk om uiterst nauwkeurig te schoffelen: in de rijrichting, dwars op de plantrij of eventueel zelfs diagonaal.

Op maandag 25 juni is er een bijeenkomst op het biologisch teeltbedrijf van  Van Nieuwenhuyzen in Biddinghuizen. Hier is een perceel pompoenen en een perceel maïs ingezaaid met een machine die voor de zaadafgifte werd aangestuurd via GEOseed. Een vertegenwoordiger van de Kverneland Group geeft daar een toelichting op het zaaiprogramma GEOseed. Mechanisatiebedrijf Weevers in Swifterbant zal iets vertellen over de praktische mogelijkheden van de zaaimethode en over de combinatie met mechanische onkruidbestrijding. Tot slot is er een demonstratie met schoffelwerktuig in een perceel pompoenen dat is ingezaaid met behulp van GEOseed.

De bijeenkomst begint om 19.00 uur en is voor iedereen die belangstelling heeft toegankelijk. Het adres is: Zijdenettenweg 13, 8256 PL in Biddinghuizen.

Bron: Groenten & Fruit

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin