Doorgaan naar artikel

Versnelde analyse pesticiden tegen voedselverspilling

Met een vernieuwde technologie wil Eurofins de verplichte pesticiden-analyse op aardappelen, groenten en fruit versneld en op grotere schaal uitvoeren.

Hierdoor kunnen klanten het testresultaat dezelfde dag nog ontvangen. De test moet bijdragen aan de kwaliteit van het product, een maximale versheid en een langere houdbaarheid waarmee verspilling en kosten beperkt worden.

Versnelde test

Frank Cobussen, Managing Director bij het Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen: “Tijdens de multiresidu-screening test ons laboratorium welke van de 800 actieve stoffen, waar het laboratorium op test, voorkomt op het product en in welke mate. In de ochtend worden de monsters genomen. Nog diezelfde avond ontvangen telers, verwerkers en tussenhandelaren het resultaat waarna de verse producten zo snel mogelijk bij de consument terechtkomen.”

Voordat AGF-producten de teler verlaten, worden ze getest op kwaliteit, of ze voldoen aan de wettelijke normen en of ze voldoen aan de aanvullende eisen van de retailer en tussenhandelaar. Dit neemt met de huidige techniek enige tijd in beslag wat ten koste gaat van de kwaliteit en versheid van het product.

Share this

Afbeelding
Stefan Essink

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin