Doorgaan naar artikel

Verpakt als aanbieding, maar dan juist duurder

Foto: Ton van der Scheer

Foto: Ton van der Scheer

Verpakt, onverpakt, kleinverpakt of duo-verpakt. Duizelingwekkend, zeker als je ook nog prijzen gaat vergelijken.

Verpakkingen zijn er soms ook om een aanbieding in te kunnen verpakken. En dan niet per se een aanbieding van een scherpe prijs, maar een aanbieding van een passende portie. Wie shopt voor een klein huishouden en alleen maar grote bloemkolen ziet liggen, die denkt misschien: dan maar weer een diepvriespizza. Bij de groenteboer kun je nog vragen of je een halve bloemkool kunt krijgen. Maar ook in de supermarkt weten ze er sinds een tijdje wel wat op: kleine bloemkooltjes.

Per kilo een stuk duurder, maar wel handig verpakt voor een kleiner huishouden. - Foto: Ton van der Scheer

Per kilo een stuk duurder, maar wel handig verpakt voor een kleiner huishouden. – Foto: Ton van der Scheer

Kleintje broccoli erbij

Maar die kleine bloemkooltjes zitten dan wel weer in een duo-verpakking met een kleintje broccoli ernaast. Heb je nog te veel. Anderzijds: de ene dag het bloemkooltje en de volgende dag broccoli, dat is toch nog net aantrekkelijker dan de ene dag de helft van een grote bloemkool en de volgende dag de andere helft.

Zuinig Hollands hart

Bij Jumbo kun je overigens ook kiezen voor een wat kleiner biologisch bloemkooltje. Maar kun je dat over je zuinige Hollandse hart verkrijgen? Want die biologische is een stuk kleiner, maar wel 60 cent duurder dan de gangbare joekel die ernaast ligt: € 2,19 versus € 1,59. En dat duo bloemkool-broccoli kost € 2,99.

Veel te veel of precies genoeg

De verleiding ligt dan op de loer om die grote dan maar te kopen, de helft klaar te maken en de andere helft in de groentela van de koelkast te laten liggen voor misschien over een paar dagen in een of ander wokgerecht – of waarschijnlijker net zo lang tot het er niet meer uitziet en alleen nog maar goed is voor de gft-bak.

Kant-en-klare bloemkoolroosjes

Dan misschien toch maar uit de koelmuur een zakje bloemkoolroosjes: 150 gram voor € 1,29. Per kilo níét maar absoluut gezien is dat wél het goedkoopst. En gemak wil ook wat.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin