Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Verloop zetting paprika is grilliger geworden’

Het paprikagewas bij de Tuindershoek in IJsselmuiden groeit naar tevredenheid.
Met het wisselvallige weer wordt het verloop van de zetting grilliger. Foto: Koos Groenewold

Met het wisselvallige weer wordt het verloop van de zetting grilliger. Foto: Koos Groenewold

Het paprikagewas bij de Tuindershoek in IJsselmuiden groeit naar tevredenheid.

Paul Kaashoek: “Het staat best naar mijn zin voor deze tijd van het jaar.” Toch zijn de huidige invloed van het wisselvalliger weer, en de al langer donkerder teeltomstandigheden ten opzichte van afgelopen jaar, merkbaar. “De plant blijft netjes overeind, maar het verloop van de zetting is grilliger. En er hangen zeker vijf tot zeven stuks minder vruchten per vierkante meter dan vorig jaar. In de week van Koningsdag en de week daarna verwachten we nog boven een kilo te gaan snijden, maar daarna zullen we daar dik onder blijven.” Het eerste zetsel was tot nu toe vrij gelijkmatig, waarbij 6 tot 7 ons per week gesneden werd.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers