Doorgaan naar artikel

Verkoop irrigatiedeel failliet Codema resteert nog

De onderdelen teelt en software van het failliete toeleveringsbedrijf Codema zijn vlot verkocht. Dat geldt nog niet voor het irrigatiedeel.

De teelt- en softwareactiviteiten (incl. know how) van het failliete Codema Systems Group zijn overgenomen door Kubo. Dat bedrijf neemt ook het personeel en de voorraad over en blijft tijdelijk op de huidige locatie werkzaam. “Kubo heeft zich uiterst professioneel opgesteld in de onderhandelingen en wij zijn blij om zo’n groot deel van het bedrijf bij dit bedrijf onder te brengen”, laat curator Carl Hamm weten. Kubo is aanbieder van turnkey-oplossingen in glastuinbouw.

Codema werd een maand geleden failliet verklaard. Er was veel belangstelling voor de onderdelen van partijen op de toeleveringsmarkt. Die markt staat zelf stevig onder druk door teruglopende investeringen wereldwijd en zoekt steun bij de overheid, bleek maandag op een vergadering van Greenport Nederland.

Teelt en software goed voor helft omzet

Beide Codema-onderdelen (teelt en software) zijn goed voor een omzet van € 17,5 miljoen. Dat komt neer op 46% van de omzet van het bedrijf Codema, dat in de coronajaren wel een forse omzetdaling meemaakte. Op groeimarkten als China en Canada droogde de orderportefeuille op. Kubo heeft als minderheidsaandeelhouder ook een investeringsbedrijf (NPM Capital). Ook Codema was sinds 2018 eigenaar van een investeringsmaatschappij (Nordian Capital).

Met het vinden van een geschikte kandidaat voor de irrigatieactiviteiten is de curator nog bezig. “Dat is niet eenvoudig, want je moet best durf hebben om een stukje bedrijf uit faillissement over te nemen. Een paar kandidaten wilden wel, maar durfden het uiteindelijk toch niet aan. Wij hebben er vertrouwen in dat dat alsnog gaat lukken, want de irrigatie is ook mooie business, met goed personeel en mooie klanten.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin