Doorgaan naar artikel

Verkoop boost

Image premium

Ik stond zondagavond even buiten. De zon was al onder en de maan was door het dikke wolkendek niet te zien.

Het had ’s middags nog even een beetje gesneeuwd, maar dat was natte sneeuw geweest, want nu was er op ons erf al niets meer van te zien. Toen had het nog gevroren, maar nu opeens, eerder dan voorspeld, trad de dooi in. Voor mij toch tamelijk onverwachts en vooral heel duidelijk voelbaar, veranderde het weer. Het kwik liep snel op tot 3 graden boven nul en dat voelde zonder wind gewoon warm aan. Wat een goede timing van moeder natuur! In het weekend hebben we nog lekker kunnen schaatsen en nu kunnen we binnen en buiten de kas warmlopen voor het voorjaar.

Het voorjaar betekent in de bloemen feestdag na feestdag. Dat begint met Valentijnsdag, maar ook Russische vrouwendag en de diverse Moederdagen in Europa zijn belangrijk. Het is niet handig en niet mogelijk om met je teelt op alle feestdagen in te zetten, maar je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet wat extra productie hebt in de weken voorafgaande aan die feestdagen.

Het succes daarvan hangt af van heel veel factoren, maar het weer is daarbij echt een grote speler. Zoals vorst en sneeuw wonderen doen voor boerenkool en spruitjes, zoveel schade kunnen ze doen aan de bloemenafzet. Op dit moment hebben ze in Zuid-Europa nog winters weer. De handel op die landen heeft het dus nog niet druk. Het is te hopen dat vanavond in Italië de vrouwen voelen wat ik zondagavond voelde. Dan zijn  woensdag of donderdag de bloemen niet aan te slepen!

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin