Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Vergeet Brabant gewone tuinder?

De provincie Noord-Brabant doet een gooi naar de Europese regio voor gastronomie in 2018. Communicatiespecialisten maakten een ronkend bidbook vol hippe foodtrends.
Beeld uit het bidbook met moderne consumenten en authentiek eten

Beeld uit het bidbook met moderne consumenten en authentiek eten

De provincie Noord-Brabant doet een gooi naar de Europese regio voor gastronomie in 2018. Communicatiespecialisten maakten een ronkend bidbook vol hippe foodtrends.

Tot deze geforceerde moderne aanpak zal de gewone tuinder of varkensboer in Noord-Brabant zich niet snel aangesproken voelen. Brabant kan de erkenning als Europese regio voor gastronomie mogelijk alleen maar binnenhalen door te wijzen op deze trends. Toch sluit de tekst vrij aardig aan bij het pas nieuw vastgestelde landbouwbeleid, met meer aandacht voor biologische en voorlopers die het contact met de burger aangaan. Brabant zet daarin duidelijk een tandje bij.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers