Doorgaan naar artikel

Verburg leidt VN-commissie Voedselzekerheid

Oud-minister Gerda Verburg is op 11 oktober kandidaat voor het voorzitterschap van de VN-commissie voor Voedselzekerheid (CFS). Verburg is de enige kandidaat en zal het voorzitterschap voor de komende twee jaar op zich nemen.

De commissie werkt vanuit het VN-kantoor van de wereldvoedselorganisatie FAO in Rome, waar Verburg ook de functie vervult van Permanente Vertegenwoordiger voor Nederland. De commissie is een overlegorgaan tussen overheden, privésector en maatschappelijke organisaties. Het doel is de honger in de wereld te bestrijden door goede landbouw te promoten, ervoor te zorgen dat de boeren hun producten ook kunnen verkopen en tegelijkertijd verspilling tegen te gaan. “In Europa wordt nog steeds 20 procent van supermarktproducten weggegooid”, zegt Verburg.

“Nederland is een geweldig landbouwland. We zijn de tweede exporteur ter wereld”, zegt Verburg. “Dat wordt door de rest van de wereld gezien en gewaardeerd. Bovendien hebben wij ervaring met het samenwerken van overheid en privésector. Ik kan die ervaring overdragen.” Ook vindt Verburg transparantie belangrijk, omdat die een basis vormt voor openheid en vertrouwen. “Dat is nodig om investeerders aan te trekken.”

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin